Broileri

Sūtīt E-pastu Drukāt PDF
6
Pirmajās 20 dienās gaļas šķirnes cāļiem temperatūrai telpās un zem sildītājiem jābūt 1-2°C augstākai nekā dējējšķirņu cāļiem. Broilerus audzē uz dziļiem pakaišiem bez pastaigu aplokiem. No diennakts vecuma līdz realizēšanai gaļā tos tur vienā mītnē. Ja ir pārāk liela cāļu biezība, samazinās dzīvsvara pieaugums, pieaug barības izlietojums un cāļu nobeigšanās, apspalvojuma un kautķermeņu kvalitāte ir zema. Diennakts vecu broileru cāli ir grūti atšķirt no diennakts veca dējējvistu cāļa, tāpēc ir zināms fakts, ka lai iegūtu lielāku peļņu, pie broileru cālīšiem piejauc baltos dējējvistu gailīšus. Tos atšķir pēc kājām, broileriem ir resnākas kājas, kā arī pēc spārniņiem, broileriem spārnu galiņi ir izteikti balti, bet dējējvistu cāļiem iedzelteni.